Were di 5 – IJsseloever 0

SAMENVATTING

De warming-up begon op de koude zondag middag met een sterke wind, gelukkig was het wel droog. De weersomstandigheden waren typisch voor een degradatie wedstrijd tegen een directe concurrent. De mannen gooide de voorbereiding op de wedstrijd even om en besloten de warming-up wat aan te passen om scherp te beginnen. Dat gebeurde ook, de focus zat er op iedere positie op het veld op. Binnen 10 minuten stonden de mannen van Were Di met 2-0 voor, een comfortabele tussenstand om de rust in te gaan. Tijdens de rust werd besproken hoe sterk het allemaal stond, posities klopten, passes waren scherp en ze speelden als een collectief. De mannen van IJsseloever waren nog niet gevaarlijk geweest en kwamen ook niet door de sterke defensie van Were Di heen. Ondanks het zware verlies van de betrouwbare verdediger Giel, die op de training uitviel met een flinke blessure, wist de verdediging het gemis op te vangen.

Met een comfortabele voorsprong besloten de mannen door te pakken en het publiek op de banken te krijgen. Snel na rust vielen de 3- en 4-0 door prachtgoals van Tim Verspeek (foto). Even later maakte de man of the match zijn derde van de middag en zette de mannen op een 5-0 voorsprong. Echter wisten de heren maar al te goed dat ze scherp moesten blijven, alles kan gebeuren. De heren wisten een vergelijkbare achterstand ook zelf eerder dit seizoen een keer om te buigen in een overwinning tegen Leonidas.

De mannen van Were Di waren echter een paar maten te groot voor IJsseloever, dat tot 4 minuten voor tijd nog 0 keer op goal wist te schieten. In de laatste minuten kwam de uitploeg toch nog met een paar pogingen de eretreffer te maken, maar debutant Jochem Verspeek (ingevallen in de laatste 6 minuten) wist het doel schoon te houden.

Deze zondag hebben de mannen een pauze wegens Pasen. Niet getreurd: 7 april zijn we er weer met een prachtig uitwedstrijd tegen weer een directe concurrent: dit maal Berkel-Rodenrijs. Is dit wat te ver? Dan zien we je graag weer op zondag 14 april waar de mannen het opnemen tegen nummer 1: Ring Pass Delft.