WERE DI 3 – RING PASS DELFT 3

samenvatting

Were Di Heren 1 wist afgelopen zondag 14 april een punt te pakken tegen nummer 2 Ring Pass Delft. Het was een prima hockey dag met een aangename temperatuur en het zonnetje dat doorkwam. Het was weer druk langs de lijn, alle ingrediënten dus aanwezig voor een mooie wedstrijd en stunt tegen de ervaren mannen uit Delft. Dames 1 gaf alvast het goede voorbeeld, dat wist met maar liefst 5-1 te winnen van Rood-Wit Dames 1. Bij de heren maakte Siko Schuuring zijn return in de defensie van Heren 1.

De heren speelden op papier een lastige wedstrijd tegen een van de titelkandidaten in de Overgangsklasse. Makkelijk was het zeker niet, maar de mannen uit Tilburg deden goed mee en hielden zichzelf lang in de wedstrijd. Zo bleef het met wat kansjes over en weer 0-0 in het eerste kwart.

Beide teams voelen dat er iets te halen valt in deze wedstrijd. Waar Were Di zichzelf helaas vergeet te belonen met een grote kans voor spits Mallant, frommelt de spits van Ring Pass de bal achter de doellijn en tekende daarmee voor de 0-1. Nog niets aan de hand tot dusver, Were Di houdt het niveau vast. De mannen krijgen een aantal kansen en corners maar de bal wil er nog niet in. De mannen krijgen dan eindelijk een beloning: een strafbal wordt gegeven na een onbesuisde hak op de stick van Bram. De andere scheids, bevindend aan de andere kant van het complex, wist te zien dat dit echter gevaarlijk spel bevatte… Strafbal teruggedraaid . Terwijl het vertrouwen in een resultaat wel blijft groeien, krijgen de heren een corner goal tegen uit een uitstekend uitgevoerde variant. Een kleine dreun is hiermee uitgedeeld. Ondanks dat, is er nog altijd geen verandering aan het constante spel van de mannen uit Tilburg af te lezen. Tot minuut 53… Heel even staat de press niet goed en zakt de concentratie, net op het moment dat Ring Pass wél scherp blijkt te zijn: 0-3. We gaan het vierde en laatste kwart in.

Coach Kalfsterman beseft zich dat we even schaakmat staan en besluit in te grijpen, “we hebben wel eens eerder een achterstand goedgemaakt in het laatste kwart!” Er wordt afgeslagen voor het laatste kwart, de bal vliegt over iedereen heen richting de hoek waar Isaak de bal uit een sprint uit de lucht plukt. Salden geeft de bal voor, na wat gerommel voor de goal weet Olivier Marres de bal tegen de touwen te pushen: 1-3. Dan voelt iedereen dat de wedstrijd nog lang niet over is, het storm kwartiertje van Were Di H1 is begonnen. Met het enthousiasme van het publiek komt de adrenaline weer opspelen. Were Di krijgt de kansen en geeft niet veel meer weg. Kalfsterman zet er één spits bij, er wordt nu nergens meer ruimte aan de mannen uit Delft gegeven en de uitploeg wordt langzaam zenuwachtig. Met nog drie minuten te gaan haalt Were Di ook keeper Wijngaarden van het veld voor nóg een extra veldspeler. En dan valt de aansluitingstreffer, Verspeek geeft de bal een slinger voor de goal en Naber tipt goed binnen.

In de allerlaatste seconden van de wedstrijd weten de mannen van Were Di nog een corner te versieren, de scheids fluit dan ook meteen af. Iedereen verzameld zich op de kop van de cirkel: Salden geeft aan, Mallant stopt en corner kanon Van Staa stuurt de keeper het bos in: 3-3!

Groot dank aan alle supporters die zich weer hebben laten zien en horen langs de lijn!

Tot volgende week, uit op Leonidas (thuis 5-4 winst) en anders zien we jullie graag weer op op zondag 28 april om 14:45 voor de degradatie-kraker tegen nummer 11: HOD.