Phoenix 2 – Were Di 2

SAMENVATTING

Afgelopen zondag mochten de heren van Were Di afreizen naar Zeist om een wedstrijd tegen nummer 3 Phoenix te spelen. Van een kleedkamer kwam niet veel te pas, die werd namelijk verbouwd. De mannen moesten daarom genoegen nemen met een bespreking in een zeecontainer. Dit deed niet veel af aan de bespreking, aangezien Peter na een vurig betoog de mannen met veel moed naar het veld stuurde. Dit wierp zijn vruchten af. Were Di begon sterk aan de wedstrijd en creëerde verschillende kansen. Dit leverde echter nog niets op. In het tweede kwart hield Were Di het niveau vast, maar na een discutabele beslissing van het arbitraire duo moesten de mannen een strafbal incasseren, 1-0. Were Di liet zich niet kisten en na een goede individuele actie van Joost wist hij de keeper te verschalken, 1-1. Kort voor rust wilde het arbitraire duo echter opnieuw haar stempel op de wedstrijd drukken: na een serie van onopgemerkte overtredingen kon Phoenix de bal in het doel tennissen. 2-1. In de rust werd benadrukt dat het spel prima was en dat kansen vanzelf zouden volgen. Dit gebeurde ook. Tegen het einde van het derde kwart wist Olaf door middel van een strafcorner de bal op de lijnstop te gooien, strafbal. Ons ijskonijn Gijs bleef koelbloedig en wist binnen te pushen. 2-2. Over en weer werden er nog verschillende kansen gecreëerd maar dit veranderde niets aan de einduitslag. Na een goede wedstrijd keerde men (ongedoucht) terug naar het mooie Tilburg met één punt.
Aankomende zondag treden we weer op ons eigen veldje aan, ditmaal tegen directe concurrent IJsseloever. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk tot zondag!