HCAS 3 – WERE DI 0

[SAMENVATTING VOLGT]

Zondag middag 5 mei, het is bevrijdingsdag. Toch stond er een potje hockey op het programma in de landelijke competities. Deze keer mochten de mannen van Were Di het opnemen tegen de koploper: HCAS. Het Brabants onderonsje begon voor een dicht hek en clubhuis in het (op dat moment) nog uitgestorven Asten. Rustig afwachtende op een sleutel onder het genot van een muziekje werd het eerste contact met de tegenstander gelegd.

Eenmaal binnen en begonnen met de warming-up, druppelden er een aantal toeschouwers binnen. Druk was het zeker niet. Het weer was mooi om in te hockeyen en natuurlijk voor het publiek ideaal. Op papier een zeer lastige opgave voor de mannen uit Tilburg, dat wisten ze. Eenmaal begonnen, was dit terug te zien in de wedstrijd. De eerste helft domineerde de thuisploeg het spel, aangevuld met wat kleine uitbraken vanaf de kant van Were Di. De gelijke stand werd met pijn en moeite verdedigd. Einde Q1 tekende de thuisploeg dan ‘eindelijk’ wel voor de 1-0. Ook het tweede kwart was moeizaam. De 2-0 werd afgekeurd nadat de speler van Asten de bal met zijn voet had geraakt. Kort daarna bezweek de defensie van de Tilburgers alsnog voor de 2-0.

De eerste helft ontbrak het aan lef en scherpte. Hoewel de thuisploeg domineerde, besloot Were Di zich weer op het eigen spel te concentreren en met meer lef te spelen. Het deed de wedstrijd ten goede. Het spel werd aantrekkelijker, duels werden scherper maar de goals bleven uit. HCAS kreeg in de tweede helft enorm veel corners, echter staat de corner verdedigend van Were Di al weken als een huis. De uitploeg probeerde er nog een wedstrijd van te maken, echter moesten ze toch buigen na het velddoelpunt in minuut 52: 3-0. Kansen kreeg Asten nog veel in het laatste kwart, maar het bleef 3-0.