LEONIDAS 1 – WERE DI 2

SAMENVATTING

Zondag 21 april in Rotterdam, een graad of 11 en een half uur eerder op de hockey club dan gewoonlijk. Aan de voorbereiding kon het dit keer niet liggen. Nadat het rustsignaal van de Dames van Leonidas klonk en Were Di de koude wind wel had gezien, gingen de heren naar binnen. Coach Kalfsterman attendeerde de mannen op het feit dat we de week scherper moesten afsluiten dan er getraind was. Met nog 5 wedstrijden te gaan moeten de mannen de twee hekkensluiters winnen, maar daarnaast ook nog punten pakken tegen drie van de topteams uit de competitie. “Stunten” was het veelbesproken begrip in de wandelgangen. Nog een keer van Leonidas winnen kan, de eerste editie eindigden immers in een 5-4 overwinning voor Were Di.

Met dat zelfvertrouwen stonden de heren uit Tilburg op het veld. Het zal wellicht eentonig klinken, maar het spel was wederom verzorgd en enorm constant. Leonidas deed niet echt mee met de wedstrijd, Were Di was de ploeg met de bal en wat kansjes. De twee teams die tegenover elkaar stonden maakten er een waar schaakspel van.

In het eerste kwart wist Tim Verspeek wederom zijn corner achter de doellijn te slepen. Deze score werd na rust uitgebouwd door een keurige slag van Mallant. Tot dan nog geen problemen achterin voor de heren van Were Di. Keeper Wijngaarden had tot dusver slechts 1 bal aangeraakt. In minuut 50 kreeg de thuisploeg een klein lichtpuntje, een corner vloog er in, boven het hoofd van de lijnstop. Het leek er even op dat Leonidas een comeback ging maken, zoals Were Di in de eerste editie deed. Maar de jonge ploeg van Kalfsterman en Akbar bleven met zelfvertrouwen spelen. Mooi hockey zat er in de slotfase niet meer in, voor uw beeldvorming: Leonidas slaat de ballen richting de cirkel, Were Di slaat de ballen weg van de cirkel. De laatste tien minuten hadden wat weg van een potje pingpong.

Effectief bleek het zeker, drie belangrijke punten terug mee naar Tilburg: 1-2.

Nu komen de mannen gelijk met concurrent Helmond, beide 22 punten. Met nog slechts 2 punten achterstand op nummer 8 Zwart-Wit.

Volgende week is het meivakantie: maar Heren 1 speelt gewoon door. Op zondag 28 april spelen de heren een cruciale wedstrijd tegen hekkensluiter en het net gedegradeerde HOD.